Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyílt nap a szentesi laktanyában

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. április 14. 12:55

A műszakiak napja alkalmából laktanyai nyílt napot rendeznek április 24-én, pénteken Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóaljnál. A rendezvényre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. A laktanya kapuja reggel fél 9-kor nyílik ki, s ezután a katonák rengeteg programmal várják az érdeklődőket.

A rendezvény hivatalos része 9 órakor, a műszaki zászlóalj sorakozójával kezdődik, majd 10 órakor ünnepélyes keretek között nyitják meg az alakulat csapatmúzeumát.

Az egész napos rendezvény katonai programjai között szerepel az alakulatnál rendszeresített technikai eszközök, a katonabúvárok, a tűzszerészek bemutatója. Emellett egy katonai közelharc, valamint egy fegyveres alaki bemutatót is megtekinthetnek a rendezvény résztvevői. A tiszai, vízi gyakorlótéren pedig egy katonai kompátkelőhely és az alakulat víztisztító állomása üzemel majd egész nap.

A laktanyai rendezvényen bemutatkoznak a szentesi rendőrök és a tűzoltók is, a kulturális programok között pedig szerepel a helyi mazsorett csoportok, hagyományőrzők, néptáncosok és aerobic csoportok műsora is. Természetesen a programból nem hiányozhat egy katonai zenekar koncertje sem.

A szervezők a gyerekeket egyebek mellett látványos sportversenyekkel, ugráló várral, airsofttal, üvegfestéssel és akadálypályával várják. A nagyobbaknak pedig asztalitenisz- és teniszversenyt, egészséges életmód tanácsadást és véradást is szerveznek.