Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harckocsik és vadászrepülő-szimulátor Tatán

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. április 14. 13:28

Nagy nap lesz április 23-a a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár életében. A Dunántúl legnagyobb katonai alakulatánál ugyanis nyílt laktanyai napot szerveznek, melyen reggel 9 és délután 16 óra között bárki részt vehet, aki szeretne részese lenni különféle látványos statikus és dinamikus bemutatóknak, illetve magát is kipróbálná bizonyos helyzetekben.

A program reggel 9 órakor ünnepélyes dandársorakozóval kezdődik, majd az állománygyűlés után 10 órától 16 óráig folyamatosan különböző statikus és dimanikus bemutatókat láthatnak azok, akik ellátogatnak ezen a csütörtökön a Vizek Városának katonai alakulatához. A haditechnikai eszközök és a paint ball-osok bemutatója mellett a bátrak kipróbálhatják, hogy milyen érzés egy MiG-29-es vadászgépet vezetni. Igaz ugyan, hogy ezúttal csak egy számítógépes szimulátorral tesztelhetik pilótaképességüket, ám minden bizonnyal ez is maradandó élmény lesz számukra.

A katonai programokat mindemellett ejtőernyős ugrás, illetve katonai önvédelem- és közelharc kiképzés is színesíti, majd a helyi rendőrség beavatkozó csoportjának, és a tűzoltók látványos bemutatóját csodálhatják meg az érdeklődők.

Az egész napos rendezvényen természetesen fellép a dandár zenekara, illetve az alakulat alegységei is megmutatják képességeiket. A legnagyobb sikerre azonban a T-72-es harckocsik és a különféle harcjárművek bemutatóján számítanak a szervezők, akik minden érdeklődőt szeretettel várnak a tatai laktanyába.