Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öngyilkos merénylet Dél-Afganisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. november 1. 8:22

Öngyilkos merényletet követtek el az afganisztáni tálibok október 31-én, hétfőn az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNCHR) vendégháza ellen Kandahárban, és négy ember halálát okozták, három afgán civilét és egy rendőrét – közölték helyi tisztségviselők.

A merénylő robbanószerrel megrakott gépkocsival nekihajtott egy ellenőrzőpontnak abban a városrészben, ahol több nemzetközi szervezet irodája és vendégháza van. A robbanás után fegyveres lázadók rohanták meg a negyedet, berontottak az UNHCR vendégháza melletti épületbe, amely egy állatklinika, és az ellenőrzésük alá vonták. A biztonsági őrök közben tűzpárbajt vívtak velük – mondta el a kandahári rendőrfőkapitány.

A

NATO közölte, hogy az afgán biztonsági erők „felvették a küzdelmet" a támadókkal.

A támadásban megsebesült további három afgán civil és egy nepáli biztonsági őr.

A támadás után jelentkezett hírügynökségeknél Kari Juszef, a tálibok egyik szóvivője, és közölte, hogy embereik támadták meg a vendégházat, amely állítása szerint az ENSZ afganisztáni segélyezési missziójáé (UNAMA).

Az UNAMA-nak azonban nincs vendégháza a környéken.

Utóbbi ENSZ-szervezet közölte, hogy tud a támadásról, de az valóban nem őket érte, mert minden alkalmazottjuk épségben megvan.