Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A századik…

Szöveg: Várkonyi Zsolt főtörzsőrmester |  2012. július 9. 21:30

Aláírta szerződését Hajdú-Bihar megye századik önkéntes műveleti tartalékosa, Erdős László, aki a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának másodéves környezettan szakos hallgatója és Hajdúböszörmény polgára.

1595938543
A megyében eddig nyolcvankilenc önkéntes műveleti tartalékos kötött szerződést, július 19-én pedig további tizenöten, akik valamennyien felsőfokú tanulmányokat folytatnak a Debreceni Egyetemen. A debreceni toborzóirodában megtartott eseményen Nagy Zoltán mérnök alezredes, a 2. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka elmondta, hogy az Önkéntes Műveleti Tartalékos Rendszer bemutatását, népszerűsítését, a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók tájékoztatását a megyében nagymértékben segíti a Debreceni Egyetem vezetése, a Hallgatói Önkormányzat, a Hallgatói Karrier Iroda és Szolgáltató Központ vezetője, valamint az irodával együttműködő partnerek.

Elhangzott: az utóbbi hetekben jelentősen megnőtt a toborzóiroda forgalma, havonta mintegy százan érdeklődnek a tartalékos szolgálat iránt.

A Magyar Honvédség képviseletében Vanyur Tibor mérnök ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka, az önkéntes műveleti tartalékosjelöltek képviseletében Erdős László, Hajdú-Bihar megye századik műveleti tartalékos katonája írta alá a „nyolc hónapos határozott időtartamú önkéntes műveleti tartalékos katonai szolgálati jogviszony létesítésére vonatkozó"  szerződést. További tizennégy hallgató kötött szerződést és vállalt szolgálatot a tartalékos rendszerben.

1595938543
E jeles nap alkalmából Vanyur Tibor ezredes emléklapot adományozott Hajdúböszörmény önkormányzatának, a Debreceni Egyetemnek, a szerződést aláíró tartalékosoknak, valamint a toborzást támogató személyeknek. A parancsnok ünnepi beszédében megköszönte a sajtó és a társadalmi kapcsolatok jelen lévő tagjainak a támogatást, gratulált a szerződést kötött hallgatóknak, a hamarosan kezdődő alapkiképzési feladatok teljesítéséhez kitartást, kiemelkedő eredményeket kívánt.

Hajdú-Bihar megye századik önkéntes műveleti tartalékos katonája, Erdős László 1992-ben született Hajdúböszörményben. Általános iskolai tanulmányait jeles eredménnyel végezte, majd 2011-ben jó eredménnyel érettségizett Derecskén, a katonai és rendészeti alapismereteket évek óta oktató I. Rákóczi György Gimnázium és Szakközépiskolában. Dzsúdóval és kung fu-val is foglalkozott, hét éve a saját alapítású METEOR nevű zenekarban énekel. Kitartó, szereti a rendszerességet, a sportot, a zenét és a fegyelmet.

A tartalékos szolgálathoz szükséges előírt követelményrendszert maximálisan teljesítette, tervei között szerepel, hogy a diploma megszerzése után szerződéses katonai szolgálatot is vállal.

Fotó: A szerző felvételei