Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a hat hetes tanfolyam

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2012. július 30. 18:44

A nyári szabadságolások ellenére sem csökkent az MH Altiszti Akadémia kiképzési tevékenységének lendülete. A Görgey Laktanyában  nyáron is folyamatosan zajlik a felkészítés. Az önkéntes műveleti tartalékosok július közepén kezdték meg alapkiképzésüket, július 27-én, pénteken pedig befejeződött a katonai végzettséggel nem rendelkező tisztek és altisztek hathetes tanfolyama.

1595939427
Az elmúlt hat héten a tanfolyamra vezényelt tisztek és altisztek elsajátítottak minden olyan katonai készséget, amelyre szükségük lehet a mindennapi feladatok ellátása során.

A július 26-án lezajlott komplex vizsga részeként a kiképzendőknek a harcászati, a híradó, a műszaki, az egészségügyi és a térképészeti ismeretek mellett alaki felkészültségükről is számot kellett adniuk. A vizsgát mindenki sikeresen teljesítette.

A tanfolyam résztvevőitől az oklevélátadó ünnepségen Deme Tibor ezredes, az MH Altiszti Akadémia törzsfőnöke búcsúzott.

„A tanfolyam időtartama alatt a kiállt megpróbáltatások és az elért sikerek nyomán közösséggé alakult a harminc fős tanfolyam. Barátságok születtek, amelyek akár egész életükre kitarthatnak" – mondta az ezredes. 

Fotó: A szerző felvételei