Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Országos toborzókampányt indít a honvédség

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: honvedelem.hu |  2023. február 10. 15:19

Országos toborzókampányt indít a Magyar Honvédség annak érdekében, hogy minél több magyar ember és fiatal megismerhesse a honvédség által kínált szolgálati formákat és életpálya lehetőségeket. A toborzásokon szeretettel várnak mindenkit, aki akár tartalékos, akár hivatásos vagy szerződéses katonaként szeretne csatlakozni a honvédséghez.

kozlemenynyito

A háború, a migráció és az Európát érő biztonsági kihívások rámutattak arra, hogy a veszélyek korát éljük. A béke és a biztonság felértékelődött. Magyarország biztonságának és védelmének megerősítése érdekében a Magyar Honvédség megerősítése, megfiatalítása és modernizálása kiemelt feladat. Az elmúlt években sokat fejlődött a Magyar Honvédség és jelenleg is zajlik a fiatalítás. A most induló toborzókampányban különösen azoknak a fiataloknak a jelentkezését várjuk, akik készek és szeretnének tenni a haza, családjuk és szeretteik védelmében. A honvédség vonzó életpályát kínál azok számára, akiknek az egyéni fejlődésen túl fontos a közösség, a bajtársiasság, a fiatalos szemlélet és emellett a high-tech haditechnikai eszközök iránt is érdeklődnek.

kozlemenyb

A toborzókampány indító rendezvénye február 13-án, hétfőn 11 és 16 óra között, Budapesten, a Bálnában lesz, ahol közelebbről is meg lehet ismerni a katonák életét, a különböző hadieszközöket, és kipróbálni katonai szimulátorokat. A toborzónapon várjuk azokat, akik közelebbről megismerkednének a Magyar Honvédség alakulataival, a fegyverekkel és a haditechnikával, az innováció élvonalába tartozó eszközökkel, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállításával. Többek között lesznek különböző katonai bemutatók, szimulátorok, és látható lesz az egyedülálló biolabor is. Ugyanitt lehetőség lesz arra, hogy toborzó szakemberekkel vagy már a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló katonákkal beszélgessenek az érdeklődők.

A toborzókampány a következő hónapokban nem csak a toborzóirodákban, hanem az interneten és a médiafelületeken is zajlik majd és országszerte toborzási rendezvényeket is tartunk.

(A Honvédelmi Minisztérium közleménye.)

Címkéktoborzás