Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Novák Katalin megköszönte a Törökországban segítő magyar mentőcsapatok munkáját

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kertész László |  2023. február 10. 14:54

Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka február 10-én bejegyzést tett közzé közösségi oldalán a török-szíriai földrengés kapcsán, külön kiemelve a magyar mentőalakulatok érdemeit.

Földrengés Törökországban KLAC0158

„A magyar mentőcsapatok már sok emberéletet megmentettek, köszönöm áldozatos munkájukat! Isten óvja a sebesülteket és az áldozatok családjait!” – írta az államfő.

Fotóriporterünk, Kertész László a HUNOR Mentőszervezet munkáját követi Törökországban, képgalériánkban legfrissebb fotóit láthatják. A Magyar Honvédség egy öt főből álló orvoskülönítményt küldött a helyszínre, a katonaorvosok a HUNOR és TEK munkacsoportjához integrálódtak.

A török katasztrófavédelem (AFAD) adatai szerint a külföldi egységeket is beleértve jelenleg 30 306 hivatásos dolgozik a romokon. A kisegítő személyzettel együtt 121 128 ember vesz részt mentésben. A Törökország dél- és délkeleti részében bekövetkezett hétfői földrengések nyomán már legkevesebb 18 342 ember vesztette életét a török területeken – számolt be róla február 10-én az Anadolu török állami hírügynökség. A sebesültek száma elérte a 74 242-t.

Kapcsolódó cikkek