Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összeült a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2022. március 18. 14:42

Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában március 17-én, csütörtökön tartotta 2022. év I. ülését a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport.

LALA1170

A Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport feladati közé tartozik - többek között -, hogy figyelemmel kísérje a nyugállományú katonák, a hozzátartozói ellátásban részesülők, valamint a honvédségi nyugdíjasok helyzetét, életkörülményét.

Az ülést Szabó József ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Főnökségének főnöke, a Munkacsoport titkára moderálta. A részvevők a Magyar Honvédséggel szoros kapcsolatot ápoló, nyugállományú katonákat és honvédségi nyugdíjasokat tömörítő civil szervezetek - Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a Honvédszakszervezet, a Honvédségi Dolgozók Országos Szakszervezete, a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége - elnökei és képviselői, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség az idősekről történő gondoskodás feladataiban érintett szervezeteinek képviselői voltak.

LALA1180

Szabó József ezredes köszöntőjét követően a vásárlói kedvezmények aktualitásairól, a poszt-Covid hatások csökkentésének egészségügyi lehetőségeiről, a „nyugdíjas igazolvány” ellátásának helyzetéről, és annak tervezett végrehajtásáról tájékozódhattak, informálódhattak a jelenlévők. Végül az idősügy aktuális kérdéseire tértek ki az ülés résztvevői.

LALA1175
Kapcsolódó cikkek
bal alsó másolata(4)

Közös ügyünk az érdekvédelem

2022. március 17. 20:30