Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összeült a Nemzeti Védelmi Tanács

Szöveg: Snoj Péter |  2022. november 15. 22:09

November 15-én este nyolckor rendkívüli ülést tartott a Nemzeti Védelmi Tanács, amit Orbán Viktor miniszterelnök hívott össze. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszélt az M1 Híradóban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf_M1

A honvédelmi tárcavezető elmondta, hogy az ülésen két fontos témáról beszéltek: a Barátság kőolajvezetéket ért találatról, illetve a lengyelországi rakétabecsapódásról. Előbbi kapcsán Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: jelenleg úgy tűnik, hogy nem a vezetéket érte találat, hanem egy transzformátorállomást, azonban kőolaj egyelőre nem érkezik. Hozzátette, hogy a MOL vezetőinek tájékoztatása szerint a hazai kőolaj-ellátás zavartalan.

A Lengyelországot ért rakétatámadás kapcsán aláhúzta: jelenleg még sok a bizonytalanság, várják a lengyelek tájékoztatását.

A honvédelmi miniszter beszámolt arról is, hogy egyeztetett Jens Stoltenberggel, a NATO-főtitkárral és a szövetség több tagországának védelmi miniszterével is. Mint fogalmazott, a rendelkezésre álló információk alapján mindenki nyugalomra inti az országait és meg kell várni a lengyel jelentéseket.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kijelentette, hogy figyelemmel kísérik az eseményeket és a Magyar Honvédség – mint mindig – most is készen áll Magyarország védelmére.

(Az interjú ide kattintva nézhető meg.)