Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi konferencia területvédelmi parancsnokoknak

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kertész László |  2022. november 15. 20:40

Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) szervezésében rendezték meg a Nemzetközi Területvédelmi Parancsnokok konferenciáját (National Territorial Commanders’ Steering Committee Meeting) Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, november 15-én, kedden.

Nemzeti Területvédelmi Parancsnokok Konferenciája  (2)

A rendezvényt megnyitva Baráth István vezérőrnagy, az MH TTP parancsnoka hangsúlyozta: reméli, hogy a konferencián elhangzott előadások érdekesek lesznek és a résztvevők a prezentációkat követő szakmai beszélgetéseken tovább foglalkoznak a felmerülő kérdésekkel.

Solymosi Ferenc ezredes, a katonai szervezet parancsnokhelyettese, a rendezvény házigazdája kiemelte: „a júniusi parancsnoki konferenciát követően ez az utolsó ilyen nemzetközi esemény 2022-ben. Bízom benne, a találkozón elhangzott előadások releváns témákat dolgoznak fel, és mindenki számára érdekesek lesznek a beszélgetések.”

A konferencia arra a témára kereste a választ, hogy az Európai Unió és a NATO között felmerülő, jelenleg még megoldatlan, lényeges kérdéseket milyen eszközökkel lehet megoldani.

Nemzeti Területvédelmi Parancsnokok Konferenciája  (8)

A háromnapos konferenciára a magyar résztvevők mellett húsz parancsnok kapott meghívást, akik az Egyesült Államokból, Egyesült Királyságból, Ausztriából, Spanyolországból, Szlovákiából, Németországból, Svédországból, Horvátországból, Lengyelországból, valamint Finnországból érkeztek. A keddi előadássorozatot dr. Kádár Pál dandártábornok, a Védelmi Igazgatási Hivatal főigazgatója kezdte, aki a hivatal összkormányzati szintű, befogadó nemzeti támogatással kapcsolatos feladatrendszeréről beszélt.