Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Özbas Szofi olimpiai indulást érő világranglistás helyen

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: archív, MH Sportszázad |  2023. szeptember 29. 7:34

Özbas Szofi tizedes, az MH Sportszázad világ- és Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozója úgy érzi, bármire képes, azt azonban nem szeretné kimondani, hogy a jövő évi párizsi olimpia éremesélyese lenne.

376806970_799092752221617_6565133518282266004_n

A 21 éves cselgáncsozó szombaton ezüstérmet nyert a bakui Grand Slam-viadalon, és az M1 aktuális csatorna megkeresésére elárulta, hogy nemcsak az érem miatt emlékezik vissza szívesen a versenyre, hanem amiatt is, hogy sikeresen vívta meg magában a küzdelmet.

„A verseny előtti időszak mindig nehéz, mert az ember küzd magával és a stresszel is” – mondta a fiatal versenyző, majd hozzátette, hogy ezúttal erőt érzett magában, ami megnyugtatta, utána pedig örült neki, hogy végre az eredmény is mutatta, mennyire jó formában van.

A bakui döntőre visszaemlékezve megjegyezte, hogy volt egy pont, amikor megtorpant és dekoncentrálttá vált, és ez az apró kihagyás válhatott lengyel ellenfele javára.

„Nem hiszem, hogy ő technikailag többet tudott volna nálam vagy jobb felkészültséggel rendelkezett volna, sokkal inkább az én koncentrációm az, amit még a döntőben is a helyén kell kezelnem, és nem csak az odavezető mérkőzéseken” – hangsúlyozta Özbas Szofi, aki GS-ezüstérmével a világranglista kilencedik helyére lépett előre, ezzel pedig kijutó helyen áll az olimpiai kvalifikációs rangsorban.

Szerinte a november eleji Európa-bajnokság és a decemberben sorra kerülő tokiói Grand Slam-viadal is fontos állomása lesz az kvalifikációnak, ezeken mindenképpen szeretne részt venni. Arra a kérdésre, hogy a párizsi ötkarikás játékok éremesélyesének tartja-e magát, azt válaszolta, ezt így nem szeretné kimondani.

Kapcsolódó cikkek