Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pakisztán középső részén is robbantottak

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. december 15. 14:58

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel kedden a közép-pakisztáni Dera-Gázihán város egyik piacterén, s az első jelentések szerint többen meghaltak és megsebesültek. A merényletet egy tartományi miniszter otthona közelében hajtották végre. Egy kormányilletékes szerint legkevesebb tizennyolcan haltak meg, a sebesültek száma pedig harmincöt.

Haszan Ikbal, a város legfőbb közigazgatási vezetője – aki 16 halálos áldozatról tud – elmondta: a detonáció hatalmas krátert vájt a talajba. A robbanás döreje egy kilométer távolságból is hallható volt – fűzte hozzá. A Dawn News pakisztáni televízió értesülése szerint a halálos áldozatok száma időközben húszra emelkedett.

A robbanás súlyosan megrongálta a Pandzsáb tartományi főminiszter tanácsadójának, Zulfihar Hoszának a házát, és ugyancsak romba döntött több piaci bódét. Szemtanúk beszámolója szerint az áldozatok többsége az épületromok alatt vesztette az életét. Mentőautók ingajáratban szállítják a sebesülteket a környező kórházakba.

Dera-Gázihán Pandzsáb tartományban, az afgán határ közelében van, abban a térségben, ahol a kormányhadsereg heves harcokat vív az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges tálibokkal, akik merényleteikkel már közel 2700 ember életét oltották ki az elmúlt két évben Pakisztánban.