Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pápai győzelmet szállított a C–17-es

Szöveg: Kálmánfi Gábor/papa-ma.hu |  2012. április 16. 9:16

Képletesen szólva győzelmet szállított a labdarúgó-bajnokság első osztályában szereplő Lombard Pápa csapatának a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) egyik C–17-es repülőgépe április 14-én, szombaton. A futballklub és az ezred közös ötlete alapján ugyanis a mérkőzés előtt – Lukács Viktor főhadnaggyal a fedélzeten – a flotta egyik gépe tisztelgő átrepülést hajtott végre a stadion felett.

A Lombard Pápa – Haladás mérkőzés kezdőrúgását, nyakában kék-sárga sállal Keith P. Boone ezredes, az alakulat parancsnoka, valamint dr. Áldozó Tamás, a város polgármestere végezte el.

„Ez a labdarúgó-mérkőzés kiváló lehetőség a pápai közösség – mind a helyi, mind pedig a külföldi lakosok – számára, hogy egy izgalmas sporteseményen együtt szurkolhassanak" – nyilatkozta a papa-ma.hu honlapnak Keith P. Boone ezredes.

Hozzátette: a C–17-es átrepülés „egy szimbolikus üdvözlet és köszönetnyilvánítás a Nehéz Légiszállító Ezred személyi állománya részéről a Pápán élő polgártársak irányába, akik vendégszeretetét élvezzük."

A parancsnok a Magyar Honvéd magazinnak adott, év eleji interjújában kiemelte azt, hogy mennyire fontos, hogy a katonák jól érezzék magukat a városban.

A meccsen egészen a hajráig nem született gól, ám a 88. percben a hazaiak támadója, Mouhamadou Seye egy bal oldali beadást követően a vendégek kapujába fejelt, eldöntve ezzel a három bajnoki pont sorsát.

A mérkőzést megtekintette a HAW katonáinak, illetve a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) Program, a NATO Légiszállítást Kezelő Ügynökség (NAMA) és a Boeing cég dolgozóinak egy csoportja is.

Fotó: Babos Petra (papa-ma.hu)

(Forrás: papa-ma.hu)