Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Párbeszéd Lap – ezentúl az intraneten is!

Szöveg: Szűcs László |  2012. május 14. 12:31

Februárban volt öt éve, hogy megkezdte működését a Magyar Honvédség tájékoztató portálja, a Párbeszéd Lap. A honlap készítői úgy gondolták: itt az ideje annak, hogy néhány apróbb változtatással jobbá és korszerűbbé tegyék a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonái, a közalkalmazottak és köztisztviselők, illetve a nyugállományú katonák által látogatott, zárt, felhasználói névvel és jelszóval védett honlapot.

A legfontosabb változást az jelenti, hogy a www.parbeszed.hm.gov.hu URL-című portál május 15-étől nemcsak az interneten, hanem a Magyar Honvédség belső intranetes rendszerén is elérhetővé válik – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Matetits László alezredes, a Honvéd Vezérkar Vezérkari Iroda kiemelt főtisztje.

A portál felelős szerkesztője hozzátette: a változást az tette lehetővé, hogy a Honvéd Vezérkar Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnöksége által vezetett projekt keretében, a projektben érintett szervezetek munkájának köszönhetően, 2012-ben fejlesztik a Magyar Honvédség Központi Portál Rendszerét, amely fejlesztés második ütemében a Párbeszéd Lap szolgáltatásainak intraneten történő megjelenítése is valóra válhatott.
Mindez azt jelenti, hogy az internetes elérhetőség mellett a Magyar Honvédség intranet-felhasználói a rendszeren keresztül május közepétől már közvetlenül is elérhetik a tájékoztató portál szolgáltatásait, így ezzel is bővülnek a belső tájékoztatás lehetőségei.

A portál felhasználói névvel és jelszóval történő védettsége továbbra is megmarad, hiszen a cél a jövőben sem változik: a Magyar Honvédség katonáinak, közalkalmazottainak, köztisztviselőinek és nyugállományúinak tájékoztatása, a szükséges információkkal való ellátása egy zártkörű belső tájékoztatási rendszeren.

Az új rendszerre történő áttérés arra is lehetőséget kínál, hogy néhány apróbb korszerűsítést elvégezzenek a Párbeszéd Lapon – mondta Matetits alezredes. A látványelemekben és a tartalmi részben megvalósított módosításoknak köszönhetően korszerűbbé válik az oldal. Az elérhető tartalom tematikáján azonban nem változtattak, hiszen az eddigi szerkezet bevált, a visszajelzések alapján a felhasználók szeretik és már megszokták a használt struktúrát.