Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pénzadománnyal segítettek a katonák

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szakál Szebáld |  2023. december 12. 22:40

Jótékonysági aukción gyűjtött pénzadományt adott át a NATO Erőket Integráló Elem a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztály részére december 11-én. A pénzt eszközvásárlásra és továbbképzésre fordítja az intézmény.

2023.12.11_jotekonysag_szekesfehervar 6

A katonai alakulat harmadik alkalommal szervezte meg jótékonysági aukcióját, melyen a katonák az általuk felajánlott tárgyakra licitálhattak, a Székesfehérváron települt NFIU (NATO Force Integration Unit) katonái ugyanis fontosnak tartják, hogy a társadalom számára hasznos és nélkülözhetetlen intézményt támogassanak. Az aukción végül 410 ezer forint gyűlt össze.

„Szavazással döntöttük el, hogy idén milyen szervezetet szeretnénk támogatni. Az állományban tíz ország katonái ajánlották fel személyes relikviáikat, vagy nemzetükre jellemző ételeiket és italaikat, a lista igen hosszú volt. Harminckilencen vettünk részt a pénzgyűjtésben, melyet az egészségügyi intézmény osztálya a számára legszükségesebb dolgokra tudja fordítani” – fogalmazott Topor István ezredes, a katonai szervezet parancsnoka.

Dr. Kálmán Andrea osztályvezető főorvos elmondta, hogy az anyagi támogatást eszközvásárlára és egy továbbképzésre költik, ahol a gyermekosztály közel negyven munkatársa bővítheti szakmai ismereteit. „Nagyon szépen köszönjük a támogatást!” – fogalmazott az osztályvezető.