Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pikniket rendeznek a szolnoki RepTárban

Szöveg: Petróczy Levente |  2022. augusztus 30. 19:24

Többek között MiG-29 szimulátor, lézerharc és helikopter áthúzás várja azokat, akik kilátogatnak a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum programjára szeptember 3-án, szombaton.

RepTár Piknik_2022

Az interaktív múzeum állandó élményelemei – a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, a Jak-52, a MiG-21 pilótapont – mellett beszállókártyával a látogatók beülhetnek egy Mig-29-es pilótafülkéjébe is. A piknik alatt további, máskor nem látogatható repülőket csodálhatnak meg az érdeklődők.

Idén minden látogató ingyenesen átélheti a Darumadár nyújtotta élményt, ahol az érdeklődők madártávlatból csodálhatják meg a RepTár közvetlen környezetét. A nap folyamán többször beindítanak egy AS-62 típusú repülőgépmotort, amely az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött.

A vagonszínpadon két gyermekelőadást nézhetnek meg a kisgyermekes családok a Ládafia Bábszínház előadásában: „A lóvá tett kupec” és az „Együgyű Mihók” című előadások tekinthetők meg a kényelmes nyugágyakon, színes napernyők árnyékában. Az udvaron lézerharc pályán játszhatnak a gyermekek, ahol megtanulhatják, milyen egy csapat tagjaként küzdeni, illetve fejleszthetik gondolkodásukat és vezetési képességeiket is.

Délután érdemes lesz az ég felé tekinteni, hiszen H145M Airbus helikopter áthúzás lesz látható az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis pilótáinak jóvoltából. A helikopterbázis standjánál katonák jelenlétében kipróbálható, milyen egy vadászgépet irányítani a YAW2 VR szimulátor segítségével. A rendezvényen katonai toborzókkal és az RC Tank Fórum képviselőivel is találkozhatnak a látogatók. A gyermeksarokban a színezők mellett drónos és repülős csillámtetoválást készítenek.

A piknikkel párhuzamosan 175. születésnapját ünnepli az Indóház, az egykori pályaudvar fogadóépülete, ami jelenleg a RepTár múzeum fogadóépületeként működik. A Nyugati pályaudvarról 424-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik a RepTár mögötti vágányra, várhatóan 11:00 óra körül. A mozdony és a patináns szerelvény a piknik teljes időtartama alatt szemügyre vehető.

Belépés a RepTárban megváltott belépőjeggyel látogatható.

Bővebb információ a múzeum weboldalán olvasható.

Forrás: www.reptar.hu