Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pristinába látogatott a portugál nagykövet

Szöveg: Tömbölné Czirfusz Loretta |  2011. november 24. 10:31

Vera Maria Fernandes, Portugália koszovói és bulgáriai nagykövete november közepén látogatást tett a pristinai Slim Lines táborban. A magas rangú vendég találkozott Tajti Miklós alezredessel, az MH KFOR-kontingens parancsnokával, majd megismerkedett a KFOR Tactical Reserve Maneuver Battalion (KFOR tartalék erők) rendeltetésével, felépítésével és aktuális feladataival.

A program során Fernandes asszony megtekintette a táborban a katonák elhelyezési körleteit, a szabadidő kulturált és hasznos eltöltését biztosító szolgáló sport- és egyéb létesítményeket, valamint részt vett egy portugál–magyar fegyver- és technikai bemutatón, amelynek keretében a KFOR-erőknek felajánlott magyar század katonái bemutatták egy ellenőrző-áteresztő pont szabályos és biztonságos működtetését is.

A látogatás végén a portugál „gesztenyeünnepre" került sor, amelynek zárásakor elmondott beszédében a nagykövet asszony hangsúlyozta: nagyra értékeli a többnemzetiségű zászlóalj Koszovó békéjének megszilárdítása érdekében végzett munkáját.