Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rajtaütöttek a mumbai támadók kiképzőinek táborán

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. december 8. 8:35

Rajtaütöttek a mumbai terrortámadás résztvevőit kiképző szervezet táborán a pakisztáni hatóságok. A táborban több fegyverest letartóztattak, a környéket hermetikusan lezárták.

A pakisztáni biztonsági erők vasárnap rajtaütöttek annak a szervezetnek a táborán, amelyet India felelőssé tett a múlt havi mumbai merényletsorozatért – közölték szemtanúk és a pakisztáni szervezethez közelálló egyik alapítvány vezetője. A Laskar-i-Taiba elnevezésű szervezet tábora az India által vitatott hovatartozású Kasmír tartomány pakisztáni ellenőrzés alatt álló részén, az igazgatási székhely, Muzaffarábád külterületén volt.

A hatóságok letartóztatták a szervezet néhány fegyveresét. Szemtanúk szerint az egész környéket hermetikusan lezárták, s az este két robbanás hallatszott a helyszínről. A Laskar-i-Taibát hivatalosan az indiai parlament elleni hét évvel ezelőtti fegyveres támadás után már betiltották.

A szervezet ellen valószínűleg azért léptek fel a hatóságok, mert a november végén a nyugat-indiai Mumbaiban végrehajtott merényletsorozat elkövetői az indiai rendőrség közlése szerint mind kapcsolatban álltak a pakisztáni szervezettel. Az egyetlen élve elfogott fegyveres indiai tájékoztatás szerint azt vallotta kihallgatóinak, hogy a Laskar-i-Taiba képezte ki Pakisztánban.