Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rakétatámadás Kabulban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. november 17. 13:05

Két rakéta csapódott be november 17-én, csütörtökön az afgán fővárosban a hagyományos törzsi nagytanács (loja dzsirga) ülésétől nem messze – közölték hivatalos forrásból.

Az egyik rakéta a kabuli Intercontinental szálló mellett csapódott be, ötszáz méterre a loja dzsirga helyszínétől, nem sokkal azután, hogy reggel 8 órakor kétezer küldött részvételével megkezdődött a tanácskozás második napja. A másik néhány kilométerre onnan, az északi városrészben ért földet. Egy civil könnyebben megsebesült.

Tavaly az afgán kormány két miniszterének lemondásához vezetett, hogy a szigorú biztonsági intézkedések ellenére a tálib lázadók képesek voltak rakétákkal megtámadni egy hasonló méretű, de kevésbé jelentős tanácskozásnak, a békedzsirgának helyt adó óriás sátrat Kabul központjában.

A tálibok uralmának 2001-es megdöntése óta most hívták össze harmadszor a loja dzsirgát. A 2002 közepén tartott tanácsülésen jóváhagyták, hogy Hamid Karzai kerüljön az akkori ideiglenes kormány élére, 2004 elején pedig a loja dzsirga fogadta el a jelenleg is hatályos afgán alkotmányt.

Címkékrakéta