Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendhagyó dandársorakozó

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2009. március 2. 15:11

Dandársorakozó. A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái tudják, hogy minden hónap első munkanapján megtörténik. Nem volt kivétel ez alól március másodika sem. Ez a sorakozó azonban eltért a szokásostól.

A lövészdandár teljes személyi állományán kívül ugyanis részt vett rajta a felkészülő EUFOR Kontingens 5. váltásának állománya, és az afganisztáni misszióra felkészülő OMLT – azaz a kiképző és tanácsadó csoport – második váltásának katonái is.

Az OMLT Kontingens összetétele is különleges volt, ugyanis a tatai katonák mellett az Amerikai Egyesült Államok Ohio Nemzeti Gárdájának katonái is az alakzatban álltak.

A sorakozón Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka ünnepélyesen megnyitotta mindkét misszió felkészítését. Kiemelte, hogy az első kontingens után az OMLT misszió második váltása is a nagy múltú tatai dandárnál készül fel külföldi szolgálatára.
Pihenni azonban az itthon maradók sem fognak, hiszen a folyamatos kiképzés és a dandárra márciusban váró feladatok feszített munkát kívánnak minden egyes katonától.
A parancsnok kitért arra a kockázatra is, amelyet szinte minden tavasz magával hoz, ez pedig nem más, mint az olvadó hó okozta árvízi védekezés feladatai.

A sorakozó ezek után visszatért „szokásos" medrébe, és – mint mindig – díszmenettel zárult.

1595884519

 

1595884519