Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülőnap a magyar virtuális égbolton

Szöveg: JETfly |  2009. december 14. 13:40

Még mindenki az elmúlt hétvégi VFAT (Virtual Festival of Aerobatics Team) hatása alatt van, és máris itt van a következő virtuális repülőnap, a VFA (Virtual Festival of Aviators). A VFA-t 2009. december 20-án rendezi meg a Vitéz Máthé László Virtuális Repülőbázis (VML VRB), fennállásának egyéves évfordulója alkalmából.

A VML VRB 2008 karácsonya és szilvesztere között kezdett szerveződni. Alakításának hivatalos dátuma: 2008. december 28. Ez a bázis Magyarországon az egyetlen olyan virtuális alakulat, ahol a két legjobbnak mondható repülőgép és helikopter szimulátort, a Lock On-t és a DCS: Black Shark-ot egymás mellett játszák. Nagy lehetőségeket nyit majd meg a hamarosan megjelenő FC 2.0 patch, amely segítségével egy játékon belül repülhetnek majd a vadászok a helikopterek mellett.

 

A hazai Vitéz Máthé László Virtuális Repülőbázis által megrendezett eseményen számos virtuális műrepülő csapat és virtuális szóló pilóta vesz részt. A résztvevők különböző európai országokból, – köztük Ukrajna, Svájc, Németország, Lengyelország, Szlovákia – képviseltetik magukat. Hazai résztvevője is lesz az eseménynek, a VMH59 csapatából 59th_Reaper, a VML VRB-ből pedig a Tomboló Darazsak és a Flaming Night Demo Team műrepülő csapat pilótái tartanak szóló és csoportos bemutatókat, ezen felül még két magyar virtuális pilóta is bemutatja majd tudását a nagyérdeműnek.

 

Az eseményt a VFAT-hoz hasonló LiveStream segítségével lehet nyomon követni a Vitéz Máthé László Virtuális Repülőbázis VFA honlapján. A stream közben TeamSpeak is a nézők rendelkezésére áll, ahol nemcsak egymással, de akár a VFA résztvevőivel is beszélgethetnek. A bemutatók közötti rövid szünetekben érdekes és látványos videókat tekinthetnek meg a nézők, ezzel garantálva a folyamatos szórakoztatást.

Érdemes tehát december 20-án otthon maradni, és megnézni a hazai szimulátoros repülés ezen kiemelkedő és páratlan eseményét, amellyel a VML szeretne hagyományt teremteni, és minden évben egyre több jelentkezővel, egyre jobb minőségben megrendezni.

 

Részletes információk:

Szóló bemutatók:

-Flaming Night Demo Team (Szu-27)

-Furious Wasps Demo Team (MiG-29A)

-Golden Star (MiG-29S)(Németország)

-Swiss F-18 Display Team (F-18)(Svájc)

-VMH59 Szentgyörgyi Dezső Virtual Air Base (MiG-29A)

-Hungarian Gripen Demo Team (Jas-39)(Magyarország)

-Hungarian “Tribal Dragon" Team MiG-29S (MiG-29S)(Magyarország)

-Slovakian Tiger MiG-29 Demo Team (MiG-29A) (Szlovákia)

-VAT Burkuts Formation

Bemutató csapatok:

-Virtual Falcons (6x F-16)

-Furious Wasps Demo Team (MiG-29A Fulcrum)

-Virtual Biele Albatrosy (2x L-39CM, 1x An-26B)

-APA Sqadron (MiG-29 Fulcrum)

-Virtual Ukranian Falcons (MiG-29 Fulcrum)

-Flanker demo by Frazer

A VFA részletes programja december 11-12. körül kerül nyilvánosságra.

VML honlap: http://virtualairbase.hu/

VFA honlap: http://virtualairbase.hu/vfa

VFA TeamSpeak IP címe: 157.181.180.2:8780

A TS a VFA napján lesz megnyitva, addig nem érhető el.