Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sérülteket vettek őrizetbe a robbanás után

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2010. január 8. 10:41

Robbanás következtében romba dőlt egy épület péntek reggel a dél-pakisztáni Karacsi városban, legalább hat ember halálát okozva. A detonációt vélhetően a házban tárolt robbanóanyag okozta. A hatóságok azt gyanítják, hogy az összedőlt épület fegyveres lázadók rejtekhelyéül szolgált, két sérült gyanúsítottat a helyszínen őrizetbe vettek.

Egy helyi televízió felvételein látható, amint rendőrök fegyvereket, gránátokat és öngyilkos merényletekhez használatos mellényeket visznek el a helyszínről. Egyelőre nem tudni, hogy a véletlen robbanás halálos áldozatai járókelők vagy a házban tartózkodók voltak-e.

Karacsit az elmúlt években nagyrészt elkerülték a szélsőségesek erőszakcselekményeikkel. Elemzők szerint a tálibok inkább pihenésre, illetve üzleti ügyeik bonyolítására használták az üzleti központnak számító dél-pakisztáni várost. Múlt héten azonban több mint negyven embert ölt meg egy pokolgép, amely az ásúra ünnepén felvonuló síiták menetében lépett működésbe Karacsiban. A véres merénylet után zavargások törtek ki a városban, síiták több száz üzletet felgyújtottak, lángokban állt a város legnagyobb piaca is. Musztafa Kamal karacsi polgármester a károkat több millió dollárra becsülte.

CímkékNATO