Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres volt a lövészet

Szöveg: Tömbölné Czirfusz Loretta |  2011. október 24. 6:22

Káplár Sándor főhadnagy, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj ejtőernyős-lövész szakaszparancsnoka jelenleg az MH KFOR Kontingens lövészszázadának századparancsnok-helyettese. 2006. augusztus 20-án avatták hadnaggyá, azóta Szolnokon dolgozik és már 49 ejtőernyős ugrást hajtott végre.

1595926506
A fiatal főhadnagynak az afganisztáni után a mostani a második missziója. Büszkén tekint a hivatására, és ezért is érezte megtiszteltetésnek, hogy idén január 3-tól május 1-jéig beiskolázták az amerikai IBOLC alap lövésztiszti tanfolyamra. Az ott szerzett tudást szeretné kamatoztatni a munkájában és jelenleg a koszovói műveleti területen is.

Káplár főhadnagy a legutóbbi feladatukról elmondta, hogy Orahovac lőterén hajtottak végre éleslövészetet, a cél a rendszeresített fegyverek belövése volt.

Ez a lőtér egyébként körülbelül hatvan kilométerre található a pristinai Slim Lines tábortól, és német katonák üzemeltetik.

A lövészetre történő felkészülés után sikeresen és eredményesen végrehajtottak minden tervezett lőfeladatot. A fegyvermester folyamatosan dolgozott, beszabályozta a fegyvereket, a mesterlövészek is belőtték a rendszeresített SZVD távcsöves puskáikat.

Fotó: MH KFOR Kontingens