Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sokoldalú magyar-szerb együttműködés

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: a minisztérium felvételei |  2023. június 9. 13:34

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára június 6-7. között hivatalos látogatást tett Belgrádban. A helyettes államtitkárt szerb partnere, Predrag Bandic, a szerb Védelmi Minisztérium védelempolitikai igazgatója fogadta.

GST_7047

A felek megvitatták a kétoldalú védelmi együttműködés aktuális és kiemelt kérdéseit, valamint egyeztettek a regionális és globális biztonsági környezet főbb kihívásairól, aspektusairól is.

Egyetértettek abban, hogy a kétoldalú védelmi és katonai együttműködés stratégiai szintre történő emelésében mindkét fél érdekelt, a jelenleg történelmi csúcson lévő kapcsolatok, az intenzív és sokoldalú együttműködés, illetve a rendszeres stratégiai szintű dialógus pedig kiváló alapot biztosít az együttműködés további fejlesztéséhez.

A helyettes államtitkárt hivatalos látogatása során udvariassági találkozón fogadta Nemanja Starovic, a szerb Védelmi Minisztérium államtitkára is. A megbeszélésen – a regionális biztonsági helyzet megvitatása során – Hajnik László kihangsúlyozta: Magyarország továbbra is a béke pártján áll, elítéljük az erőszakos cselekményeket, kiemelkedő regionális műveleti szerepvállalásunkat ezen elvek mentén továbbra is fenntartjuk.

GST_7118