Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi Kötelék – folytatás 2015 tavaszán

Szöveg: honvedelem.hu / MH HKNYP |  2014. november 17. 10:06

Több mint 300 középiskolás diák mérte össze „katonai” rátermettségét november elején a Honvédelmi Kötelék 2014 őszi versenysorozatának Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Fejér megyei selejtezőjén.

1595982661

Katonai sátrak és honvédségi járművek foglalták el november elején négy megyében a sportpályákat, hogy a Honvédelmi Kötelék keretében idén már második alkalommal versenyezhessenek egymással a megyei középiskolás csapatok. A szervezők örömmel tapasztalták, hogy a tavaszi fordulókhoz képest többen jelentkeztek a versenyre, sőt több olyan csapat is nevezett, akik a megszerzett pozitív élmények hatására újból megmérettették magukat.

A már jól ismert versenyszámok – mátrix-futás, katonai tereptan, kézigránátdobás, honvédelmi TOTO illetve lövészet – mellett új elemek is bekerültek a feladatok közé, úgymint az akadálypálya, a távbecslés valamint az egészségügyi szituációs gyakorlat.

1595982661

A három megye közül elsőként Hajdú-Bihar megyében mérkőzött meg egymással 16 középiskolás csapat november 4-én. A püspökladányi sportpályán megrendezett viadalon a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium csapata végzett első helyen. A következő napon a miskolci Borsod-Volán Sport Telepe várta a borsodi diákokat. A 13 csapat küzdelmét követően a Szerencsi Középiskola kollégiumának tanulói vehették át az első helyezettnek járó érmeket és a kupát. Ugyanezen a napon, Szekszárdon is folyt a viadal. Első helyen a Szent László Szakképző Iskola és Kollégium K-2-es csapata, második helyen a dunaföldvári Magyar László Gimnázium „Anyámasszony katonái", a harmadik helyen pedig a Csapó Dániel Szakközépiskola „Csapó 1" csapata végzett. November 6-án a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban folytatódott a küzdelemsorozat. Az igazán különleges helyszínen lezajlott versenyt a Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium tanulói nyerték meg igen szoros küzdelemben.

1595982662

A versenyek lebonyolításában az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szervezeti elemei mellett tevékeny részt vállalt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár állománya, a Debreceni Honvéd Sport Egyesület, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, illetve nagy segítséget nyújtottak a helyi lövészklubok tagjai is.

Az őszi Honvédelmi Kötelék versenysorozat fordulói véget értek, a húsz győztes csapattal a jövő év tavaszán az országos döntőn találkozhatunk újra.

1595982662
Címkéknövendék