Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szombaton Balaton-átúszás!

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. június 27. 12:40

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – a szervező bizottság úgy döntött, hogy június 29-én, szombaton megtartják a 37. Lidl Balaton-átúszást – olvasható a rendezvény honlapján.

A szervezők tájékoztatása szerint az esemény napján reggel a Balatonnál még megélénkülhet az északi, észak-keleti szél, ami 20 kilométer/óránál erősebb is lehet, majd napközben csökken a szél erőssége, a későbbiekben gyenge, változó irányú légmozgás várható. A víz a reggeli órákban hullámzó lesz – a tó közepén észak-kelet-délnyugat irányú hullámmozgás várható. A hullámzás a szél csökkenésével később várhatóan megszűnik. A víz hőmérséklete reggel 24, délután 25 Celsius-fokos lesz. Szombaton napos, száraz idő várható, a levegő hőmérséklete reggel 21, délután 27 Celsius-fok körül alakul. A reggeli élénk szél miatt a rajt legkorábbi időpontja 8 óra, mely adott esetben későbbre is tolódhat.

A 37. Lidl Balaton-átúszáson az első 10 ezer induló tud vízbe szállni. Az előjelentkezés nem biztosít garantált indulási helyet az eseményen – írják a rendezvény honlapján.

A Balaton-átúszáson idén is részt vesz az Úszó Erőd. A Magyar Honvédség közel 300 fős „alakulata" 18. alkalommal teljesíti a távot – sorai között aktív, tartalékos és nyugdíjas katonákkal. Mint azt dr. Eleki Zoltán ezredes, a Magyar Honvédség főtestnevelője korábban, a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón kifejtette: a jövő katonája a digitális katona, akinek nagy tömegű digitális felszerelést kell magával vinnie, ehhez pedig komoly állóképességre van szükség, a kondíció fejlesztésének, illetve megmérésének egyik színtere a Lidl Balaton-átúszás. Hozzátette: a részvétellel azt is meg szeretnék mutatni, hogy a Magyar Honvédség katonái felkészültek, kisportoltak, és fontos számukra a mozgás.

A szervezők kérik az Úszó Erődbe jelentkezőket, hogy 9:45 óráig regisztráljanak, illetve – amennyiben nem rendelkeznek előzetes orvosi engedéllyel – vegyenek részt az orvosi vizsgálaton. Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese 9:45 órakor a révfülöpi labdarúgópályán eligazítást tart az Úszó Erdőd tagjainak.

Az Úszó Erőddel kapcsolatos további információk itt olvashatók!