Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szombaton Balaton-átúszás!

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. július 6. 10:23

A meteorológiai szakemberek véleményét figyelembe véve, egyetértésben a Balatoni Vízirendészet vezetésével, az eredeti terveknek megfelelően megtartják július 7-én, szombaton a 30.  Balaton-átúszást – döntött a rendezvény szervezőbizottsága. Az átúszáson idén tizenegyedik alkalommal vesznek részt a Magyar Honvédség katonái és közalkalmazottai, azaz az Úszó Erőd, amelybe – az előzetes regisztráció szerint – mintegy 350-en jelentkeztek.

A szombati Balaton-átúszás előtt azonban a szervezők felhívják az indulók figyelmét arra, hogy a rendezvény nagy valószínűség szerint extrém melegben zajlik majd, ezért kérnek mindenkit, hogy csak az vállalja a kihívást, aki teljesen felkészült és egészséges. A magas vérnyomásban, epilepsziában vagy tartós betegségben szenvedőknek nem javasolják a részvételt, az úszás előtt szeszes italt fogyasztani pedig szigorúan tilos!

Tanácsolják továbbá, hogy az úszás során az UV-B sugárzás ellen megfelelő faktorú krémmel kenjék be magukat az indulók, illetve lehetőség szerint védjék a fejüket, azaz sapkában, kendőben ússzanak.

További részletek a rendezvény honlapján!

Fotó: archív