Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakfelkészítés Debrecenben

Szöveg: Várkonyi Zsolt főtörzsőrmester |  2012. május 3. 9:22

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (HKNYP) április 23–27. között hadkiegészítési és területi katonai igazgatási szakfelkészítést tartott a cívisvárosban.

1595935219
A 2. Katonai Igazgatási Központ (2. KIK) objektumában rendezett szakmai képzés az első ütem volt, melyen a fővárosban és a keleti országrész megyéiben dolgozó katonai igazgatási szakemberek vettek részt. Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokból álló 28 órás felkészítést a hadkiegészítési osztály szervezte, illetve vezette le és Kálmán László mérnök alezredes, a HKNYP parancsnokhelyettese nyitotta meg.

Az alaposan előkészített, egyhetes felkészítés célja volt a megváltozott jogszabályi környezet feldolgozása, valamint a közelmúltban modernizált nyilvántartó program bemutatása a megyeszékhelyeken dolgozó felhasználói állomány részére. A szakfelkészítésen részt vevők megismerték a hadkiegészítés és a területi katonai igazgatás megváltozott rendszerét és feladatait, áttekintették a meghagyással, az önkéntes tartalékosokkal kapcsolatos feladatokat, a védelmi igazgatás területi és helyi szerveivel történő együttműködést, valamint elsajátították a gazdasági és anyagi szolgáltatásokkal kapcsolatos feladatok végrehajtásának rendjét, az ehhez kifejlesztett nyilvántartó program kezelését.

1595935219
 
1595935219
 

1595935220

 Fotó: A szerző felvételei