Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a sport fontos egy erős, ütőképes hadsereghez

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Szakál Szebáld |  2022. szeptember 25. 17:01

A sport "elképzelhetetlenül fontos" egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf szeptember 25-én, vasárnap a 17. alkalommal megrendezett NATO-futás rajtja előtt Budapesten.

2022.09.25_Miniszteri_nato_futas 19

A honvédelmi miniszter emlékeztetett arra, hogy Magyarország elkötelezett és megbecsült tagja a NATO-nak, amely idén is támogatja az eseményt. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: az ő feladata, hogy újra egy erős, ütőképes, magabiztos, jól felszerelt, jól kiképzett és megbecsült magyar hadsereget építsen. Ebben a sportnak fontos szerepe van, a futás pedig a legtermészetesebb, a legegészségesebb és a legszebb sportok egyike.

„Fussunk együtt a békéért, mert a békéhez erő kell!" - fogalmazott a miniszter, aki 900 katonával - köztük az olimpiai ezüstérmes párbajtőrözővel, Siklósi Gergellyel és a világbajnok öttusázóval, Kasza Róberttel, valamint számos civil résztvevővel együtt maga is rajthoz állt. A 17. NATO-futást ezúttal is a Budapest Futó Fesztivál részeként rendezték meg, a 10 kilométeres útvonal ezúttal kizárólag a budai oldalon haladt, a rajt és a cél a Vérmezőnél volt.