Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Számíthatnak a Magyar Honvédség segítségére

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Rácz Tünde |  2021. március 8. 14:50

A koronavírus-járvány elleni védekezést támogatva március 8-tól a honvédség segíti az ország működése szempontjából stratégiai fontosságú vállalatokat, így a Hungaropharma Zrt-t is. Az erről szóló kiértesítő okmányokat ma adta át Tarr Zsolt százados, kapcsolattartó tiszt dr. Feller Antalnak, a vállalat vezérigazgatójának, Budapesten.

20210308_Hungaropharma (2)

A találkozón elhangzott: a magyarországi gyógyszerellátásban és a koronavírus elleni vakcinák tárolásában, kezelésében kulcsszerepet betöltő Hungaropharma Zrt. - a céghez rendelt összekötő tiszt együttműködésének köszönhetően - számíthat a Magyar Honvédség segítségére.

A vezérigazgató elmondta: 2020 tavaszához képest most egy alaposan megváltozott helyzettel kell szembenézni. Tavaly márciusában a cég arra készült, hogy komoly nehézségekkel szembesül az első hullám során, ám ez végül elmaradt. Most azonban már a harmadik hullám közepén tart az ország és a vállalat is, s mindez alapvetően más helyzetet teremt. Mivel folyamatos a Hungaropharma dolgozóinak tesztelése, így már észlelhető, hogy közöttük is növekszik a megbetegedettek aránya. Mint Feller Antal jelezte: ha a gépkocsivezetők, vagy a raktári dolgozók között oly számú lesz a megbetegedettek aránya, hogy a napi, folyamatos működést veszélyezteti, akkor Tarr Zsolt százados kapcsolattartó tiszten keresztül kérnek segítséget a Magyar Honvédségtől. Nem véletlenül, hiszen - mint azt a vezérigazgató leszögezte – „a honvédség logisztikában nagyon erős”. „Tehát, ha valaki segíteni tud nekünk, akkor ők azok, akik erre egészen biztosan képesek” – fogalmazott.

20210308_Hungaropharma (5)

A cég valóban fontos szerepet játszik a hazai egészségügy zavartalan működtetésében: a gyógyszerellátás közel 50 százalékát biztosítja, emellett pedig a vakcinák tárolása és szállítása gyakorlatilag szinte kizárólag a Hungaropharmánál történik. Szerencsére ez utóbbi feladatnak sikerült, még ha feszített tempóban is, de tökéletesen megfelelni.

Minden beérkező védőoltás más-más tárolási hőmérsékletet és körülményeket igényel; a Hungaropharma ezeket képes maradéktalanul biztosítani - szögezte le a vezérigazgató. A beszerzett 10 darab speciális, igen alacsony hőmérsékletet biztosító hűtőberendezés akár 2,5 millió Pfizer vakcina egyidejű, ellenőrzött és biztonságos tárolására is lehetőséget nyújt – tette hozzá.

Címkékkoronavírus
Kapcsolódó cikkek