Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Századik repülését teljesítette a tesztgép

Szöveg: JETfly |  2008. június 13. 9:21

A Boeing Company bejelentette, hogy az első C-130 AMP (Avionics Modernization Program) típusú repülőgép teljesítette századik repülését. A szállítógépet az Edwards légibázison tesztelik. Ez a kiemelt esemény a repülő tesztprogram középpontja.

A Boeing Company és a U.S. Air Force szakemberei, akik együtt dolgoztak az AMP sikerén, nagyon elégedettek a gép teljesítményével – nyilatkozta Mike Harris, a Boeing C-130 AMP program igazgatója.

Jelenleg két C-130 AMP van az Edwards légibázison a légierő repülési teszt központjában és mindkét gép felülmúlja a földi és repülési tesztek során elvártakat. A teszt program jól halad, az eddigi feladatokat határidőn belül teljesítették.

A repülések során nemcsak a jelenlegi rendszerek működését ellenőrzik, de egyben adatokat gyűjtenek a következő szoftververzió elkészítéséhez is.

A harmadik repülőgép, a H3, módosításokon és feljavításokon megy keresztül a Boeing Support System San Antonioban lévő létesítményében. A gépbe beszerelnek egy integrált, éjjellátó készüléket, új digitális repülőelektronikai rendszerrel és a pilótafülke glass-cockpit rendszerű lesz.

A tervek szerint több, mint 200 darab C-130 Herculest fog átalakítani a Boeing Support Systems az AMP verzióra.

Címkéklégierő