Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Teljessé vált a C-17-es flotta

Szöveg: JETfly |  2008. június 13. 9:18

A Boeing Company ünnepélyes ceremónia keretében adta át a brit Királyi Légierőnek a hatodik C-17 Globemaster III típusú szállítógépet a cég Long Beachben található gyárában. Ezzel a mozzanattal befejezték a Royal Air Force részére, az általuk megrendelt modern szállítógépek leszállítását.

“Gratulálunk a hatodik C-17 Globemaster III átadásához a Királyi Légierőnek, és örülünk a bámulatos teljesítménynek, amit az elmúlt hét évben a már átadott öt géppel hajtottak végre. A RAF demonstrálta a C-17 kiemelt képességeit az iraki és afganisztáni küldetések során és a világ különböző pontjaira irányuló humanitárius segítség által" – nyilatkozta Jean Chamberlin, a Boeing C-17 programjának alelnöke.

A C-17 Globemaster III a London közelében fekvő Brize Norton bázison fog üzemelni, ami a stratégiai szállító és a légi utántöltő erők otthona.

A C-17 szállítógépeinket a különböző harci bevetések és humanitárius küldetések során tudjuk elsősorban hasznosítani. A Globemaster III egy figyelemre méltó szállítógép, ami sokat segít a brit katonáknak a szállításban, a különböző harci feladatok támogatásában, illetve a humanitárius szállítmányok eljuttatásában – mondta Kevin Leeson tábornok logisztikai főnök.

A Királyi Légierő C-17 Globemaster III flottája az iraki és afganisztáni harci feladatok támogatásán felül a dél-kelet ázsiai szökőár és pakisztáni földrengés áldozatainak nyújtott segítséget.

A C-17 a világ egyetlen olyan stratégiai szállítógépe, amely nagy távolságú repülésekre képes, de le- és felszálláskor rövid, nem előkészített kifutópályát vehet igénybe.

Jelenleg közel százkilencven C-17-es repülőgép áll szolgálatban a világon.