Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Százkilós bomba miatt költöznek ki a lakók

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. október 18. 16:14

Egy óvoda és egy bölcsőde is működik Budapesten, a II. kerületi Szpáhi utca 25. számú háztömb mögött, ahol – egy bejelentést követően – október 18-án, közel száz kilogrammos romboló bombát találtak a Magyar Honvédség tűzszerészei. A lakóknak kedden reggel, a hatástalanítás idejére el kell hagyniuk lakásaikat.

A Magyar Honvédség 1. Hadihajós és Tűzszerész Ezred parancsnoka, Hajdu Gábor mérnök ezredes elmondta: a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem munkatársai még hétfőn délután végigjárják a lakásokat, és tájékoztatják az érintett lakosságot az ideiglenes kiköltöztetés pontos időpontjáról, körülményeiről.

Az érintett épületek környékét – összesen hat háztömböt, valamint a mögötte lévő bölcsődét és óvodát – október 19-én, reggel 9 órakor kezdik kiüríteni. A tűzszerészek várhatóan 10 órakor kezdhetik meg a mentesítést, amely során, a tervek szerint, a helyszínen a bomba gyújtószerkezetét eltávolítják, a bombatestet pedig a központi gyűjtőhelyre szállítják – tájékoztatta a honvedelem.hu-t  Hajdu ezredes.