Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Száznál is több halottat találtak eddig Japánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. március 11. 17:35

A japán hadsereg háromszáz repülőgépet és negyven hajót készít elő a földrengés és cunami által érintett területeken zajló mentés támogatására. Az országot újabb és újabb utórengések rázzák meg, miközben az egyik atomerőmű két kilométeres körzetéből kiköltöztették az embereket.

A Richter-skála szerinti 8,8-es erősségű rengés hatására korábban a Csendes-óceán medencéjében cunamiriadót rendeltek el, máshol azonban eddig nem okoztak károkat a hullámok. Újabb közepes erősségű rengések sorozata rázta meg Japán északkeleti részét, miközben a hadsereg felkészült a mentés támogatására. A hivatalos adatok szerint 137-en meghaltak, 350 ember pedig eltűnt, a Kyodo japán hírügynökség azonban úgy tudja, hogy az eltűntek száma elérheti a 88 ezret, Edano városában pedig sokan meghaltak.

Közben Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere bejelentette: az amerikai légierő Japánban állomásozó egységei is segítettek a fukusimai atomerőmű hűtésében, így a létesítmény hamarosan a megszokott módon üzemelhet.

 
1595915463
 
1595915464

 

Címkéklégierő