Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Útlezárások, forgalomelterelések szombaton

Szöveg: kormany.hu |  2011. március 11. 18:07

Március 12-én, szombaton újra munkában lesznek a Magyar Honvédség tűzszerészei. A Margit híd felújítása közben, a víz alatti munkálatok során, a híd pesti oldalán, a pillérek alatt az ipari búvárok egy vélhetően II. világháborús, 120 milliméteres aknagránátra bukkantak.

A MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred egyeztetett a katasztrófavédelem, a kerületi rendőrkapitányságok, a BKV, az Országos Mentőszolgálat, és a vízi rendészet képviselőivel, így az alakulat búvár tűzszerészei a robbanótest pontos beazonosítását és hatástalanítását – a minél kisebb állampolgári korlátozás érdekében – 2011. március 12-én, szombaton 10 órától kezdik meg.

Mivel veszélyes és kockázatos tevékenységről van szó, a civil lakosságnak ezen a napon 8 órától, a Margit híd pesti hídfőjétől 200 méter sugarú körben, a munkálatok idejére el kell hagyniuk lakóhelyüket. Számukra a Berzsenyi Gimnázium ad átmeneti tartózkodási helyet. 9.30 órától útlezárásokra és forgalom elterelésekre kell számítani az alábbi útvonalakon: alsó-felső rakpart pesti oldalán, a Margit híd teljes hosszúságában. A 4-es, 6-os, 2-es villamos nem közlekedik a teljes vonalon, illetve az érintett buszok kerülő úton járnak. A dunai közlekedés is szünetel a mentesítés idejére.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük.

További Információ: Kerekesné Benedek Mária százados (06-30-227-9636)

(HM Sajtóiroda)