Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szemrevételezés Pristinában

Szöveg: Tömbölné Czirfusz Loretta |  2011. október 14. 11:35

Szemrevételező bizottság látogatott Pristinába, a Slim Lines táborba október 4-10. között. Az MH KFOR Kontingens hatodik váltásának kulcsbeosztású tagjait Sári Csaba őrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság műveleti főnökség iránytisztje kísérte el Koszovóba. 

A látogatás során Tajti Miklós alezredes az MH KFOR Kontingens ötödik váltásának parancsnoka tájékoztatta a felkészülő állomány kulcsbeosztású tagjait az aktuális helyzetről, a kiemelt műveleti feladatokról és a kontingens működését szabályozó okmányrendszerről.

A tájékoztatót táborbejárás követte, amelynek során a vendégek megismerkedhettek az elhelyezési körülményekkel és a működési feltételekkel, majd a többnemzetiségű táborban vezető szerepben levő portugál fél rövid megbeszélést folytatott a delegáció tagjaival. A program fontos eleme volt a műveleti terület bejárása is.

A tapasztalatszerzés keretében közös portugál–magyar bemutatóra is sor került, ennek során a vendégek ízelítőt kaptak a két nemzet hadseregében alkalmazott tömegkezelési eljárásaiból.

1595925954