Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentendréről is elszállították a használaton kívüli haditechnikai eszközöket

Szöveg: MH Transzformációs Parancsnokság | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2020. december 11. 10:50

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként Magyarországra érkező korszerű haditechnikai eszközök, valamint új járművek befogadására felkészülve, az MH Transzformációs Parancsnokság alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek közül ezúttal az MH Altiszti Akadémiáról szállítottak el használaton kívüli járműveket, valamint híradó technikai eszközöket.

inkurrenciaanyag_mhtp_kapott (2)

„Ezek a szállítási műveletek szerves részei a Magyar Honvédség megújítását célzó, átfogó feladatnak, amelynek célja, hogy a katonai szervezetek képesek legyenek helyet és teret adni a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program során beérkező új, korszerű és a modern hadviseléshez elengedhetetlen haditechnikai eszközöknek” – mondta Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Transzformációs Parancsnokság (MH TP) parancsnoka.

Hozzátette: a Magyar Honvédség parancsnokának egyértelmű elvárása, hogy az új eszközöknek megfelelő tárolási és alkalmazási feltételeket biztosítsunk. „Ez a feladat, mint egy új paradigma jelent meg a Magyar Honvédség, ezáltal a katonák életében. A használaton kívüli, használhatatlan és korszerűtlen haditechnikai anyagok és eszközök leadása az MH TP alárendeltségébe tartozó katonai szervezeteknél már elkezdődött, folyamatban van, vagy befejeződött. Az MH Bakony Harckiképző Központból és az MH Béketámogató Kiképző Központból már elszállították a kijelölt szakanyagokat. Most az MH Altiszti Akadémián van a sor"- fogalmazott Bozó Tibor vezérőrnagy.

inkurrenciaanyag_mhtp_kapott (3)

Gumpl Pál ezredes, a parancsnokság logisztikai főnöke személyesen felügyelte a technikai eszközök elszállítását. A leadással kapcsolatos szállítási feladatok koordinátoraként az ezredes kiemelte: az eszközök elszállítását komoly tervezői munka előzte meg. „Az MH Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség támogatásával, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság együttműködésével és a feladatban érintett logisztikai szervezetek – elsősorban az MH ARB – szakállományának áldozatos munkájával, valamint a végrehajtásban közvetlenül tevékenykedő MH Altiszti Akadémia logisztikai területen dolgozó munkatársainak aktív közreműködésével a leürítési feladat a jóváhagyott ütemterv szerint halad és a kitűzött határidőre befejeződik”- hangsúlyozta az ezredes.

Az MH Altiszti Akadémia Logisztikai Zászlóalj kijelölt állománya két BTR-80 és négy BTR-80/A típusú páncélozott szállító harcjárműve az MH Anyagellátó Raktárbázis budapesti objektumából vasúton jutott el az MH ARB Bázisparancsnokság objektumába Nyírtelekre, míg a híradó eszközöket közúton szállították a tápiószecsői bázisra.

inkurrenciaanyag_mhtp_kapott (4)