Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szilágyi Áron fő célja az olimpiai kvalifikáció

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2011. január 6. 14:53

Kemény, ám sikeres évet zárt 2010-ben a magyar vívósport egyik legnagyobb reménysége, Szilágyi Áron, aki október óta a Zrínyi Média munkatársaként is dolgozik a Magyar Honvédség népszerűsítése érdekében. 2011-ben az olimpiai kvalifikáció a legfőbb cél számára.

„2010-ben junior és felnőtt korosztályban is versenyeztem, igaz, már az utóbbira fektettem a nagyobb hangsúlyt", árulja el a honvedelem.hu kérdésére Szilágyi Áron, aki egyéni teljesítményei közül arra a legbüszkébb a tavalyi évből, hogy sikerült felkerülnie a világranglista negyedik helyére.

„Az eredeti tervem az volt, hogy jó lenne bekerülni az első nyolcba, így ezt jócskán sikerült túl is teljesítenem", mondja. A siker tényleg komoly eredmény, hiszen a sportoló mindössze húsz esztendős, és ilyen fiatalon eddig még senkinek sem adatott meg ennyire előkelő helyezés a világranglistán. „Sajnos a november elején megrendezett francia verseny nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de végül a hatodik helyen zártam, ami az én koromban azért elég jó eredmény", teszi hozzá.

Ami a jövőt illeti, Szilágyi Áron célja rövid távon most az olimpiai kvalifikáció úgy egyéniben, mint csapatban. A megmérettetések áprilisban kezdődnek, és 2012 áprilisáig tartanak majd. Mint mondja, jelenleg a csapatban történő tornák tűnnek keményebb diónak, a válogatott ugyanis a világranglista tizedik helyén áll, ami mindnyájuk várakozásaitól elmarad. „De mindent meg fogunk tenni a siker érdekében, hiszen arra még nem volt példa, hogy a férfi magyar vívóválogatott ne jusson ki az olimpiára", fűzi hozzá.

Szilágyi Áron október 1-jétől – a világ legjobbjának választott sportlövővel, Sidi Péterrel együtt – a Zrínyi Média munkatársa. Az ötéves együttműködés során a sportoló legfőbb feladata az, hogy a katonák és leendő katonák, a honvédelem iránt érdeklődők körében népszerűsítse az általa is űzött rendkívüli szépségű sportot. Emellett pedig az is cél, hogy „reklámarcként" sikerüljön elérnie, hogy egyre többen legyenek kíváncsiak a Magyar Honvédségre, a katonák munkájára és a Zrínyi Média tevékenységére is.

A közeljövőben e célkitűzésnek megfelelően több rendezvényen is ott lesz: január 28-án részt vesz a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem nyílt napján is.

Fotó: Archív