Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szorosabb együttműködés a Honvédség és a tűzoltók között

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2008. január 17. 6:48

A honvédség és a tűzoltóság jelenleginél szorosabb együttműködését szorgalmazta elsősorban a katasztrófahelyzetekben és a terrorizmus elleni harcban Havril András vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke, aki látogatást tett a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságon.

A tűzoltók és a honvédség együttműködését bemutató tűzoltó-, életmentő és lőszerhatástalanító gyakorlat után Havril András hangoztatta: részletesen ki kell dolgozni azokat az elképzeléseket, melyek a különböző nem kívánatos eseményekre való felkészülésekre és reagálásokra vonatkoznak.

Bende Péter tűzoltó vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok azt mondta: technikai felszerelésükkel, képzettségükkel jól tudják segíteni egymás munkáját, például az erdőtüzeknél, épületomlásoknál. Kiemelte, hogy a két szervezetnek nagyon hasonló a mentalitása, ami szintén segítheti az eredményes együttműködést.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság fennállása óta ez volt az első eset, hogy a Magyar Honvédség vezérkara ellátogatott a „lánglovagokhoz".