Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábornoki látogatás Kabulban

Szöveg: kormany.hu |  2012. március 31. 15:52

Bőven akadt feladata az ISAF CSS Logisztikai Iskola Magyar Mentorcsoport (LMCS-4) katonáinak a közelmúltban: több küldöttséget is fogadtak, amelynek csúcspontja a tábornokok érkezése volt.

Az elmúlt napok izgalmasak voltak a mentorok számára Kabulban, hiszen a napi feladatok mellett az események sora követte egymást. Elsőként üdvözölték táborukban a Magyar Honvédség Logisztikai mentorcsoport ötödik váltásának előkészítő katonáit, akik már szolgáltak a logisztikai iskola korábbi váltásaiban. Tájékoztatást kaptak a jelenlegi biztonsági helyzetről, az aktuális és következő mentorálási feladatokról.

1595933456
A hónap fő eseménye az elöljárói látogatás volt, amelyen Kerekes Béla mérnök alezredes, az ISAF CSS Logisztikai Iskola Magyar Mentorcsoport parancsnoka fogadta Huszár János dandártábornokot, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Szárazföldi Haderőnem Főnökét, valamint Szabó István mérnök dandártábornokot, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnök-helyettesét.

Az MH LMCS-4 parancsnoka tájékoztatást adott a Logisztikai Mentorcsoport által elvégzett feladatokról és a jövőbeni változásokról. A parancsnoki jelentés után a küldöttséget Thomas Seifert ezredes, a GAFTAG (German Armed Forces Technical Advisory Group) parancsnoka fogadta. Kötetlen, baráti beszélgetésen elégedetten beszélt a magyar mentorcsoport munkájáról, hangsúlyozva, hogy a jövőben is biztosan igényt tartanak a magyar logisztikusok munkájára.

A parancsnoki találkozót állománygyűlés követte, amelyen Huszár János dandártábornok és Szabó István mérnök dandártábornok tájékoztatta az állományt a hazai eseményekről és az új humánstratégia tervezett irányelveiről. Ezután Salim Abdullah alezredes – az Afganisztáni Logisztikai Iskola parancsnoka – meghívásának eleget téve a magyar delegáció ellátogatott az iskolába. Salim alezredes tájékoztatta vendégeit, egyben köszönetét és megbecsülését fejezte ki a magyarok támogatásával és munkájával kapcsolatban. A találkozón Huszár János dandártábornok emlékéremmel fejezte ki tiszteletét Salim Abdullah alezredesnek.

Ezt követően a Magyar Honvédség Nemzeti Támogató Elem Afganisztán ellenőrző csoportja többek között az MH LMCS által vezetett logisztikai nyilvántartásokat és az anyagok meglétét ellenőrizte. Az élet nem állt meg, a mentorok arra a kibocsátó ünnepségre készültek, amelyen kettőszáznegyven afgán katona kapott végzettséget igazoló oklevelet.