Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tálibokat ölt egy amerikai dróntámadás

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. augusztus 16. 18:59

Feltehetően egy pilóta nélküli amerikai repülőgép lőtt ki rakétákat egy házra Pakisztán északnyugati részén, s a támadásban életét vesztette négy tálib harcos – közölték a pakisztáni biztonsági szolgálatok vezetői. A légicsapás a pakisztáni illetékesek szerint augusztus 16-án, kedden virradat előtt érte a Mirámsáh város bazárjában lévő házat. A város az észak-vazirisztáni törzsi területek központja. A dróntámadásban megsebesült további két iszlamista.

Az első jelentések arról szóltak, hogy a rakétatámadás halálos áldozatai között két külföldi is van, a név nélkül nyilatkozó pakisztáni illetékesek szerint azonban hovatartozásuk egyelőre nem ismeretes.

A félautonómiát élvező Észak-Vazirisztán, amely a tálib szélsőségesek és az al-Kaida fegyvereseinek legfőbb pakisztáni rejtekhelye, az afgán határ mentén terül el.

Az amerikai hadsereg sűrítette drónokkal végrehajtott pakisztáni támadásait azóta, hogy májusban pakisztáni rejtekhelyén megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezetőjét. Csak júniusban 88-an haltak meg az amerikaiak dróntámadásaiban. Pakisztán ellenzi ezeket az általa jóvá nem hagyott célzott csapásokat, mondván, hogy szuverenitása megsértését jelentik.

CímkékKAIArakéta