Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanulni sohasem késő!

Szöveg: MH PRT-9 |  2010. október 15. 13:31

Az ember egész életében tanul. Ez teszi lehetővé, hogy a gyorsan változó világban is meg tudja állni a helyét. Ez motivált több katonát is arra, hogy a kötelező gyakorlatokon kívül részt vegyenek más tanfolyamon is. Nincs ez másként Camp Pannóniában sem….

Ömböli Zsolt százados önként vállalta, hogy alapszintű angol nyelvoktatást tart azoknak a katonáknak, akik igényt tartanak erre. A három héttel ezelőtt indult öt-tízfős csoport hetente több órában tanulja a nyelvet. A létszám a szolgálati elfoglaltságok miatt ingadozik ugyan, de mindenki lelkes, és többen a nyelvvizsgát tűzték ki maguk elé célként. A tanárnak nem ez az első csoportja, elmúlt három missziójában is tartott nyelvoktatást. Azt reméli, most is lesz olyan, aki otthon is folytatja, majd sikeres vizsgát tesz, mint ahogyan eddig is.

Ezek az órák akkor is fontosak, ha valaki nem szerzi meg a nyelvvizsgát: a katonák elsajátíthatják az alapszintű nyelvtudást, ami a Magyar Honvédség külföldi szerepvállalásait tekintve lassan alapkövetelmény lesz mindenki számára. Különösen nagy szerepe van a nyelvismeretnek egy olyan misszióban, ahol a lövész vagy a szerelő is nap mint nap kerül társalgási helyzetbe külföldi katonákkal. Arról már nem is beszélve, hogy a közös feladat-végrehajtások során milyen hasznos egy közös nyelv ismerete.

1595908815