Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartományi egyeztetés a PRT-ben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. március 16. 5:28

David M. Rodriguez altábornagy, a Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők Összhadrőnemi Parancsnokság parancsnoka (IJC) megbeszélésre érkezett a Pol-e-Khomri magyar táborba, hogy Baghlan tartomány kormányzati, közigazgatási vezetőivel folytasson kétoldalú megbeszélést.

Az eseményen részt vett Frank Leidenberger dandártábornok, az ISAF, Északi Regionális Parancsnokság (RC N) parancsnoka, afgán részről Munir Mohammed Mangal altábornagy, a belügyminiszter biztonsági kérdésekért felelős helyettese, Bismillah Mohammadi vezérezredes az afgán vezérkari főnök, valamint Abdul Hadi Rafii tartományi kormányzó helyettes kíséretében több magas rangú tartományi és járási vezető. A vendégeket dr. Boldizsár Gábor ezredes, az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) parancsnoka fogadta.

A találkozó célja Baghlan tartomány biztonsági kérdéseinek tisztázása, továbbá fejlesztési feladatok egyeztetése volt.

A hivatalos program közös ebéddel zárult, majd a katonai és kormányzati vezetők elhagyták a tábort, és megtekintették a tartomány kulcsfontosságú helyeit.

Az ilyen – alapfeladatokon túl mutató – magas szintű látogatások és találkozók szervezésére és lebonyolítására az újjáépítés és a biztonsági helyzet megszilárdításának egyik alapköve. Ebben a biztosításban kivette a részét a PRT egész személyi állománya, amely során nagyfokú rugalmasságról és felkészültségről adtak katonáink tanúbizonyságot. Dr. Boldizsár Gábor köszönetét fejezte ki az állománynak a magas színvonalú munkavégzésért.

1595898367
1595898367