Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tekertek, futottak, úsztak az egyenruhások

Szöveg: Szurmay Zoltán |  2009. április 27. 9:24

Hagyományteremtő triatlon versenyt szerveztek Szolnokon, az Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison április 25-én délelőtt. Ilyen megmérettetésre még nem volt példa. Hét csapat indult, nevezőkként három versenyzővel. Gyorsabban, erősebben, magasabbra – tehették volna hozzá a helikopteresek a sport alapszavaihoz.

A rendező, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és az MH 86 Szolnok Helikopter Bázis volt. A laktanya területén zajlottak az sportesemények.

A hármas próbán részt vettek a bázis katonái, a megyénél és a városnál feladatot teljesítő tűzoltók, a katasztrófa-védelmisek. Ám eljöttek városi-megyei bírók és ügyészék legjobbjai.
Olyan hagyományteremtő versenyre jöttek össze a csapatok, amely erősíti a társszervezetek közötti együttműködést. Igazi versenyhangulat alakult ki, amely közelebb hozta a bajnokságon indulókat.

A versenyt az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Parancsnoka, helyőrségparancsnok, Lamos Imre dandártábornok nyitotta meg. Elmondta, örömmel adott lehetőséget a program létrejöttéhez.
A Jász-Nagykun –Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 2008-ban elnyerte az Országos Egészségfejlesztési Intézet és több támogató által meghirdetett „Szívbarát Munkahely" pályázat kreatív különdíját.

Olyan rendezvény szerveződött, amely hozzájárul a katonai, igazságszolgáltatói dolgozók egészségének megőrzéséhez. Népszerűsíti a szabadidősportot és javítja a hasonló területen dolgozók kapcsolatit is.
Elsődleges cél – fogalmazták meg a szervezők –, hogy a hétköznapokon megszokott, hivatalos munkakapcsolatokat vetélkedéssel erősítsék.

A versenyhangulat már a startnál érzékelhető volt.
Az első versenyszám a futás volt. Ezt követte tizenhat kilométeres kerékpározás volt. Négyszer fordultak a kijelölt úton. Ezután jól estek a bázis uszodájában tempósan leúszott méterek.