Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Terep-SZIN

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2024. augusztus 29. 13:43

„A Magyar Honvédség szíve és motorja a tartalékos katona, aki motivált, szereti a hazáját, és kiválóan ismeri azt az országrészt, ahol él” – fogalmazott Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága parancsnoka a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) fesztiválon tett látogatásakor.

20240828szegediifjusaginapoktoborzas_HSZ26

A dandártábornok szerint a SZIN Fesztivál olyan közösségi élmény, ami megmutatja, mennyire fontos számunkra a szabadság, az otthon és a béke. Ezek az értékek azok, amelyekért érdemes kiállnunk és cselekednünk.

„Ahogy a zene és a kultúra összekapcsol ezen a fesztiválon, úgy a hazánk iránti elkötelezettség is összeköthet és nagyobb közösséggé formálhat minket. A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium itt, a SZIN-en is megmutatja, miként tudunk mindannyian részt vállalni a haza védelemben, és hogyan tudunk tenni azért, hogy ez az ország biztonságban legyen” – emelte ki a parancsnok.

A toborzósátornál tett látogatáskor elhangzott, az országvédelem nemcsak a hivatásos katonák feladata, hanem minden állampolgáré, akik fontosnak tartják közösségük és lakóhelyük biztonságát. A tartalékos szolgálat lehetőséget nyújt arra, hogy bárki, aki elkötelezett hazája iránt, aktívan részt vehessen a honvédelemben anélkül, hogy fel kellene adnia civil életét. A Magyar Honvédség szíve és motorja a tartalékos katona, aki motivált, szereti a hazáját, és kiválóan ismeri azt az országrészt, ahol él.

20240828szegediifjusaginapoktoborzas_HSZ18

A fesztiválon a honvédség az MH Sportszázad segítségével erőnléti és ügyességi feladatokkal várta az érdeklődőket. Aki teljesítette a fizikai kihívásokat, mehetett tovább a Gripen-szimulátorhoz, ahol a VR technológiának köszönhetően tapasztalhatták meg a bátor vállalkozók, hogy milyen érzés a kecskeméti pilóták helyében lenni. A figyelemfelkeltésben oroszlánrészt vállalt a mindig és mindenhol népszerű robotkutya is, ami készségesen csalogatott kicsiket és nagyokat a kitelepüléshez, ahol a fegyvermustra mellett minden fontos információt megtudtak az érdeklődők a tartalékos szolgálattal kapcsolatosan is.

A SZIN az Alföld egyik legnagyobb fesztiválja, amely elsősorban az egyetemistákat szólítja meg. Aki még nem látogatott ki, siessen, hiszen csak augusztus 31-ig lehet megtekinteni a Magyar Honvédség toborzópontját.