Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Titkos fegyverraktárra leltek Szerbiában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. augusztus 21. 6:23

A szerb rendőrség jelentős mennyiségű illegális fegyverre bukkant szerdán az ország Koszovóval határos déli részén. A fellelt fegyverek között páncéltörő rakétavetők és aknavetők is vannak – jelentette be a szerb belügyminiszter. A fegyverek a Presovo-völgybeli Konculj faluban, egy föld alatti üzemanyagtartályban voltak elrejtve.

A falu közel van egy olyan településhez, Bujanovachoz, amely a térség három albán többségű falvának egyike. Bujanovac környékén támadták meg ismeretlen tettesek július végén robbanószerrel a szerb biztonsági erőket, és sebesítették meg azok négy tagját.

A fegyverraktárra egy rendőrjárőr bukkant rá, amelynek albán nemzetiségű rendőrök is tagjai. Pontosan három aknavetőt, hat rakétavetőt, több tucatnyi kézigránátot és aknát, valamint mintegy százezer lőszert találtak – közölte a belgrádi belügyminisztérium.

Az ügy kivizsgálásával megbízott bíró, Stanisa Mihajlovic terrorista szervezkedésről beszélt a B92 rádióban, mert – mint mondta – a fegyverek jó állapotban vannak. A fegyverraktárral kapcsolatos vizsgálatban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselői is részt vesznek – tette hozzá a minisztérium.