Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tizenhárom csapat a dandár járőrbajnokságán

Szöveg: Gémes Ildikó |  2011. április 19. 14:21

A Püspökszilágyiban található Kiképző Bázis és Lőtéren rendezte meg április 14-én alakulat szintű járőrbajnokságát az MH Támogató Dandár. A versenyhez a Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központ, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, valamint az MH Katonai Közlekedési Központ csapatai is csatlakoztak.

A bajnoki cím és helyezések eldöntése mellett a verseny tétje a Magyar Honvédség szintű járőrbajnokságon induló válogatottba való bekerülés volt. Összesen tizenhárom csapat indulási sorrendjét kellet kisorsolni a versenybizottságnak, majd a meghatározott időben elindítani a csapatokat a szükséges okmányokkal. A leggyorsabb csapat két óra alatt teljesítette a távot. A versenyzőknek két azimut pontot kellett a koordináták alapján megtalálniuk, valamint részt vettek egy gépkarabély lőgyakorlaton is. Ennek során 100 méterről, fekvő testhelyzetből, öt lövés leadásával, valamint 50 méterről, álló testhelyzetből, egy lövéssel küzdötték le a kijelölt célokat. Ha valaki nem találta el a célalakot, akkor a csapattagoknak egy lőszeres ládával kellett büntetőkört futniuk az előre kijelölt pályán.

1595917258

A versenyzők ezt követően kézigránátdobásban mérhették össze tudásukat, majd a célba érkezés előtt még egy sebesültszállítással is meg kellett birkózniuk. 

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

1. helyezett: MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont

2. helyezett: Támogató zászlóalj

3. helyezett: Vezető szervek

4. helyezett : MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont 2. csapata

5. helyezett: Szállítózászlóalj 1. csapata

6. helyezett: MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont 3. csapata

7. helyezett: Maléter Pál Rendészzászlóalj

8. helyezett: Szállítózászlóalj 2. csapata

Fotó: A szerző felvételei