Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tizennyolcan haltak meg a szállítógép fedélzetén

Szöveg: JETfly |  2008. június 30. 7:42

Mint arról korábban beszámoltunk, feladat végrehajtás közben június 26-án egy hegy oldalán fekvő dzsungelbe zuhant egy indonéz katonai CASA C-212 szállítógép. A repülőgép a radarról helyi idő szerint délután három óra körül tűnt el. A hivatalos jelentések szerint a gép a Jakartában fekvő Halim Perdanakusuka légibázisról szállt fel, hogy tesztelje digitális fényképezőgép rendszerét.

A roncsokat másnap pénteken találták meg Jakartától délre. A dzsungel mostoha körülményei miatt a kutató-mentő csapatok csak szombaton reggel tudták a helyszínre érni. A mentőcsapat tagjai tizennyolc holtestet találtak a gép fedélzetén. Bár a szakemberek kiépítettek egy helikopter leszálló területet a baleset helyszínének közelében, a sűrű köd betakarta a hegyoldalt, így nem tudtak a mentő helikopterek biztonságosan leszállni.

A rendőrség információi szerint helyi lakosok szemtanúi voltak a katasztrófának és ők voltak az elsők, akik a baleset helyszínére érkeztek, mielőtt még a katonai kutató-mentő egységek felfedezték volna a helyszínt.

A repülőgépen utazók között hat civil szakember volt, akik Nagy-Britanniából, Indiából és Szingapúrból származtak. Õk a szingapúri Credent Technology megbízásából speciális nagyfelbontású műholdas képeket elemeztek.