Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint százszor találtak a hálóba Kaposváron

Szöveg: Demeter Ferenc |  2009. április 17. 20:56

Kaposváron az idén XIII. alkalommal rendezték meg a Húsvét Kupa kispályás katonai labdarúgó bajnokságot, igaz, az ünnepet követő hétvégén. A bajnokságra nyolc junior és nyolc senior csapat nevezett: az utólagosan is húsvéti hangulatról maga a tréfás kedvű időjárás gondoskodott.

A bajnokság délelőttjén a fiúkat egy kicsit meglocsolta néhány, a pálya felett átfutó felhő. A focistákat ez igazán nem zavarta, bár a napsütést jobban díjazták volna, és e záporok csak arra voltak jók, hogy a focipályán lévő fű meglehetősen csúszós legyen. Óvatosabbra is kellett venni egy kicsit a játékot, mert a nagy esések miatt nőtt a sérülések veszélye is. A bajnokság ilyen szempontból szerencsésen alakult, mert a kitelepült egészségügyi szolgálat meglehetősen unalmas napot élt át.

1595886062
A bajnokság elődöntőit délelőtt kilenc órától kezdték meg, és a négy pályán folyamatos üzemben robotoltak a játékosok. A játékidőben 2×15 perc intenzív futás volt a minimális elvárás a vezetők részéről. A résztvevő csapatokat négyes csoportokba sorsolták be, és a csoporton belül körmérkőzéseket játszottak. A csoport első és második helyezett csapatai jutottak be a négyes döntőbe. Ezek után a két mérkőzés győztese játszott az első helyért, és a két vesztes osztozkodott a harmadik és negyedik helyen.

A csapatok végig nagy iramot diktáltak, függetlenül attól, hogy már a sokadik 15 percüket játszották. A tartalékosok a pálya széléről folyamatosan biztatták és látták el jobbnál jobb taktikai utasításokkal a pályán küzdő két-ballábas társaikat. A játékokat figyelemmel kísérő szurkolók sem unatkoztak. A játéknap végére több mint száz találat akadt meg a hálókban. Akadt egy eset, ami nagyon hasonlított egy volt focinagyság alakítására, akinek bejött, de itt másképpen értékelték a produkciót: a játékos egy szélről beívelt labdára felment fejelni, és a feje fölül kézzel trükkösen ütötte be a labdát a kapuba. A játékvezető két perc kiállítással díjazta a felejthetetlen mutatványt.

A bajnokság az előre kiadott forgatókönyv alapján zajlott, és ennek megfelelően az eredményhirdetést a rendezők délután három órakor meg is tartották.

1595886063
A junioroknál I. helyezést ért el az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai ezred csapata, II. helyezést ért el az MH 25. Lövészdandár csapata, III. helyezést ért el a Police FC Kaposvár csapata.

A senioroknál I. helyezést ért el az Adyligeti Rendőr Szakképző Iskola csapata, II. helyezést ért el a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet csapata, III. helyezést ért el az MH Nyugat Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság Toborzó irodájának a csapata.

A díjakat és okleveleket Tamási Béla mérnök alezredes, az MH 64. Logisztikai Ezred törzsfőnöke adta át.

 

1595886063