Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Többnemzet(ny)i jótékonyság és szeretet dobozokba zárva

Szöveg: HQ MND-C | Fotó: Földházi Enikő százados |  2021. december 17. 12:22

Második alkalommal lett aktív részese a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság állománya a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi adománygyűjtő akciójának. A katonák által összeállított, feldíszített és ajándékokkal megtöltött dobozokat december 15-én adta át Denis Tretinjak vezérőrnagy, parancsnok, Siposs Ernő Péter dandártábornok, parancsnokhelyettes és Mario Mateljic főtörzszászlós, vezénylőzászlós a segélyszervezet pákozdi logisztikai központjában Király Norbert logisztikai igazgatónak.

2021_12_15 Shoebox donation 05

Sokunknak az ünnepekre való felkészülés számos örömteli feladatot rejt: az adventi koszorú elkészítését, a karácsonyi menü megtervezését, a családi látogatások összehangolását és a szeretteinknek szóló ajándékok kiválasztását. Vannak azonban olyanok, akiknek még az is hatalmas erőfeszítést jelent, hogy élelmet tegyenek az ünnepi asztalra, így a karácsonyi ajándék távoli álom marad. Pontosabban maradna, ha a Baptista Szeretetszolgálat által életre hívott Cipősdoboz-akció nem nyújtana segítséget.

Az önzetlen kezdeményezéshez a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) állománya ez évben már másodjára csatlakozott. Az HQ MND-C idei kiképzési éve a tavalyinál is intenzívebb volt: a Defender Europe 2021 és a nemrég véget ért Alligator Sword 2021 nemzetközi gyakorlatok mellett számos feladatot teljesített az állomány annak érdekében, hogy a parancsnokság - a tervek szerint a közeljövőben hivatalosan is - a NATO haderőstruktúra részévé válhasson.

Az év vége felé közeledve azonban - a hadműveleti feladatok mellett - egy nemesebb cél érdekében is összefogtak a katonák. A másokról való gondoskodás jegyében a Székesfehérváron települő parancsnokság már 2020-ban, a szervezet működésének megkezdése évében örömmel gyűjtötte a dobozokat. Nem volt kérdés hát, hogy a horvát, magyar és szlovák katonákból álló szervezet idén is részt vesz a kezdeményezésben, hiszen legyen bármilyen színű és mintájú, a katonai egyenruha alatt is érző szív dobog.

2021_12_15 Shoebox donation 09

A dobozok átadásakor Tretinjak vezérőrnagy elmondta: fontosnak tartja, hogy az HQ MND-C aktívan támogassa a jótékonysági kezdeményezéseket, mint például az idén negyedszázados fennállását ünneplő Baptista Szeretetszolgálat által tizennyolcadik alkalommal megszervezett Cipősdoboz-akciót. A vezérőrnagy tiszteletét fejezte ki mindenkinek, aki részt vesz a december 19-ig tartó karácsonyi adománygyűjtés lebonyolításában, melynek során országosan mintegy 400 helyszínen adhatják le az adományozók a cipősdobozokat. A parancsnok hozzátette: a szervezők és az adományozók számára a gyermekek arcára csalt mosoly az ajándék.